Ruokaa kulhossa

Teuvon reseptit

Ne ihmiset, jotka minua yhtään tuntevat, alkavat tässä vaiheessa kohotella kulmiaan. Näin paljon tekstiä Teuvosta, mutta missään ei mainita ruokaa? No, täältä pesee.

Olen aina ollut pullukansorttinen ihminen, ja tämä johtuu vain ja ainoastaan hyvin kehittyneestä herkkusuustani. Rakastan syömistä todella paljon, ja olen myös erittäin innokas ruuanlaittaja. Erikoisuuteni ovat kaikki italialaisen keittiön ruuat ja erityisesti ne, jotka sisältävät mahdollisimman paljon erilaisia juustoja.

Olen yleisön pyynnöstä koonnut näille sivuille muutamia suosikkireseptejäni. Pidän mielelläni kotonani ruokakestejä, joita varten laadin huolellisesti menut alku-, pää- sekä jälkiruokineen sekä tarkkaan mietittyine viineineen. Myönnän auliisti olevani ruokasnobi, joka nauttii ruuanlaitosta sekä kaikesta pienestä snobistisesta virityksestä, jonka tähän harrastukseen vain voi liittää.

Kuten jo aikaisemmin ehdin mainita, on syvin rakkauteni italialaisessa pastaruuassa. Jos ohimollani pidetään asetta, voinen myöntää kallistuvani tässä asiassa enemmän Pohjois- kuin Etelä-Italian puoleen, mutta myös Italian keskiosa upeine pastoineen viehättää minua syvästi.

Pohjois-Italiasta minun täytyy kuitenkin mainita erityisesti risotot, jotka ovat vieneet minut mennessään jo vuosia sitten. Yksi elämäni upeimmista illoista liittyy Italian Gardajärveen, jonka rannalla sijaitsevassa perinteisessä italialaisessa ravintolassa koin väkevän ensirakkauteni syttymisen. Tämä tunteiden palo kohdistui parmesan-kuorrutteiseen tryffelirisottoon. Toki tämän tapahtuman jälkeen koin toisenkin rakkauden kohdatessani vaimoni. Tämä ensimmäinen sydämen leimahdus on kuitenkin asia, jota ihminen ei koskaan unohda.

Jaan tässä muutamia suosikkireseptejäni, joita monet ovat illalliskutsuilla penänneet. En kuitenkaan aio jakaa tietoa, miten valmistetaan oikeaoppinen parmesan-kuorrutettu risotto, sillä kuten intohimoinen rakastaja ainakin, olen edelleen tästä sydämeni valitusta hyvin mustasukkainen. Jos haluat maistaa tätä herkkua, hankkiudu yhdeksi parhaiksi ystävistäni, ja ehkä mahdollisesti teen sitä sinulle jokin kaunis päivä.