Rapsakka valkosipuli-tomaattileipä

Tomaattia leivällä

Ainekset

  • Neljä kynttä valkosipulia
  • Patonki
  • Oliiviöljyä
  • Tomaatteja
  • Balsamico-etikkaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Aloita pilkkomalla patonki pieniin siivuihin, ja levitä niille hieman öljyä. Ota seuraavaksi käteesi yksi kuorituista valkosipuleista, ja hiero sitä kaikkiin näihin leipiin. Pistä leivät uuniin 10 minuutiksi 180 asteen lämpöön. Kun leivät ovat saaneet kauniin värin, ota ne uunista.

Tee leipien ollessa uunissa tomaatista salsa, johon lisäät pilkottujen tomaattien lisäksi balsamico-etikkaa, oliiviöljyä, suolaa sekä mustapippuria ja lisäksi loput pilkotut valkosipulit, joita olet kuullottanut tovin öljyssä. Levitä tämä mössö uunista ottamiesi leipäpalasten päälle, ja ei kun nauttimaan. Palanpainikkeeksi tietenkin samaa Baroloa tai vaihtoehtoisesti portugalilaista, maanmainiota Touriga Nacionalia. Voiko olla tämän parempaa alku-, väli- tai jälkipalaa?

You may also like