Pasta valkosipulilla, oliiviöljyllä ja chilillä

Valkosipuli pasta

Tämä yksinkertainen, mutta kielen mennessään vievä, uskomattoman herkullinen ja upea pastaruoka on kotoisin Rooman seudulta. Ruokalajin valmistus on teoriassa järkyttävän helppoa, mutta käytännössä kaikkea muuta.

Ainekset

  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 tuore chili
  • 400 grammaa spagettia (kuivaspagetti käy hyvin)
  • neitsytoliiviöljyä
  • yksi vahaamaton sitruuna
  • Parmesan-juustoa
  • suolaa

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla valkosipuli sekä sen jälkeen myös chili. Laita öljy pannulle, ja lisää siihen nämä molemmat ainekset.

Keitä spagetti kiehuvassa vedessä juuri sopivan al dente –kypsäksi. Kun olet jonkin aikaa kuullottanut valkosipulia ja chiliä öljyssä, lisää kypsennetty pasta joukkoon. Hämmennä, ja tarvittaessa lorauta joukkoon vielä hieman lisää öljyä. Sen jälkeen ota sitruuna, ja raasta siitä muutama raapaisu pastan joukkoon. Ripauta joukkoon hieman suolaa, ja kaada koko komeus lautaselle.

Ota sen jälkeen luja ote Parmesan-juustosta, ja raasta sitä mojova määrä pasta-annoksesi päälle. Sen jälkeen ei muuta kuin nauttimaan! Jos sinulla on varaa, juo tämän aterian kanssa lasillinen tai kaksi italialaista Barolo-viiniä.

You may also like